НОВИ СОЗНАНИЈА ЗА ЕФЕКТИТЕ ОД КОВИД-19 ВРЗ ТЕКСТИЛНАТА ИНДУСТРИЈА

НОВИ СОЗНАНИЈА ЗА ЕФЕКТИТЕ ОД КОВИД-19 ВРЗ ТЕКСТИЛНАТА ИНДУСТРИЈА

Во рамките на проектот – „Одговор на социо-економските ефекти од КОВИД-19 преку поддршка на ранливите групи на нископлатени работници, работници кои се дел од неформалната економија и привремено вработени работници”, поддржан од страна на Фондацијата Отворено...
ИЗБРАНО ПОБЕДНИЧКО РЕШЕНИЕ НА ПРЕДИЗВИКОТ – “ПОРТАЛ ЗА ОТВОРЕНИ ОПШТИНИ”

ИЗБРАНО ПОБЕДНИЧКО РЕШЕНИЕ НА ПРЕДИЗВИКОТ – “ПОРТАЛ ЗА ОТВОРЕНИ ОПШТИНИ”

Здружението за истражување и анализи ЗМАИ, во соработка со Фондот за иновации и технолошки развој, во период 14.12 – 17.12.2020, организираше 4 дневен хибриден Предизвик за креирање на онлајн портал за отворени општини, како иницијатива за поголем придонес и...
Спроведен петтиот модул од обуките за спроведување на истражување

Спроведен петтиот модул од обуките за спроведување на истражување

Петтиот модул од обуките за градење на истражувачки капацитети на граѓанските организации, а воедно и последен за оваа година, беше заокружен со статистичко заклучување и поставување на хипотези клучни за спроведување на успешно и релевантно истражување кое ќе има...
Здружението ЗМАИ денес, на меѓународниот ден на статистиката го слави својот 6-ти роденден.

Здружението ЗМАИ денес, на меѓународниот ден на статистиката го слави својот 6-ти роденден.

На овој важен ден за ЗМАИ, сакаме да се заблагодариме на сите поддржувачи и партнери и на целиот истражувачки тим за нивниот придонес во остварувањето на целите на здружението. Од иницијатива на неколку млади статистичари, Здружението ЗМАИ во текот на годините...
Повик за пријавување на предизвик – Портал на отворени општини

Повик за пријавување на предизвик – Портал на отворени општини

Здружението за истражување и анализи, ЗМАИ од Скопје во соработка со Фондот за иновации и технолошки развој за првпат организира Предизвик за создавање на Портал за отворени општини. Oвој 4 дневен предизвик има за цел да собере и поттикне млади, креативни и иновативни...