ЗМАИ и УНИЦЕФ организираа работилница за просветните инспектори на тема подобрување на македонската училишната мрежа

ЗМАИ и УНИЦЕФ организираа работилница за просветните инспектори на тема подобрување на македонската училишната мрежа

Здружението за истражување и анализи ЗМАИ и УНИЦЕФ со поддршка од Светската Банка и Министерството за образование и наука организираа обуки за просветните инспектори. На оваа обука беа детално споделени можностите за подобрување на училишните мрежи во земјава. Тимот...
Работилница во рамки на проектот „Зголемување на транспарентноста во локалните самоуправи: имплементација и евалуација на граѓанските буџети во Уганда, Кенија и Зимбабве“

Работилница во рамки на проектот „Зголемување на транспарентноста во локалните самоуправи: имплементација и евалуација на граѓанските буџети во Уганда, Кенија и Зимбабве“

Денес се одржа онлајн работилница каде се презентираа следните чекори во проектот „Зголемување на транспарентноста во локалните самоуправи: имплементација и евалуација на граѓанските буџети во Уганда, Кенија и Зимбабве“, како и предлог за правење на граѓански буџет за...
„Нова ера, нова надеж“ – јавна дискусија организирана од Фондацијата „Фридрих Еберт“

„Нова ера, нова надеж“ – јавна дискусија организирана од Фондацијата „Фридрих Еберт“

На 2 април 2024 година се одржа јавна дискусија на тема „Нова ера, нова надеж“ организирана од Фондацијата „Фридрих Еберт“ – канцеларија Скопје. Во учеството зедоа учество истакнати универзитетски професори, претставници на Елсон Солушанс, како и проектна...
Извршниот директор на ЗМАИ, Виктор Митевски, беше говорник на панел дискусија во Тирана

Извршниот директор на ЗМАИ, Виктор Митевски, беше говорник на панел дискусија во Тирана

Извршниот директор на ЗМАИ, Виктор Митевски, беше говорник на панел дискусијата „Забрзување на реформите за основите: усогласување со целите на Планот за раст за Западен Балкан заснован на четирите столба“ како дел од регионалниот состанок „Планот за раст за Западен...
Ксенија Поповиќ Коцевски беше дел од програмата „Жени лидери во трговијата и економијата“

Ксенија Поповиќ Коцевски беше дел од програмата „Жени лидери во трговијата и економијата“

Во периодот од 14-25 февруари 2024 година, ЗМАИ беше горд што Ксенија Поповиќ Коцевски учествуваше во престижната делегација организирана од Конгресната канцеларија за меѓународно лидерство во Вашингтон, САД. Ксенија беше една од шесте извонредни жени избрани од...