Што го врти светот?
ВРЕМЕТРАЕЊЕ: Септември 2023 – сè уште

актактиак„Што го врти светот?“ е првата едукативна медиумска содржина на ЗМАИ, дел од иницијативата FLYPS (Financial Literacy for Youth Pocast and Show). Целта е преку раскажување на македонски успешни приказни и зборување на теми кои се актуелни во различни индустрии да едуцираме и мотивираме.

📈 Секоја епизода е базирана на податоци од одредена индустрија генерирани од нашите истражувачи и аналитичари.
Следете не на:
ЈуТјуб: https://www.youtube.com/@stogovrtisvetot
Инстаграм: https://www.instagram.com/stogovrtisvetot/
Спотифај: https://podcasters.spotify.com/pod/show/sto-go-vrti-svetot

Тим и членови на тимот:

Јована Аврамовска Николвска – уредник и водител

Виктор Митевски – главен истражувач

Ксенија Поповска – грижа за родова еднаквост и развој на родово балансирана публика

Предраг Николовски – експерт за маркетинг и нови медиуми

Анастазија Панева-Писарева-Николиќ – администрација и финансиско работење

Поддржувачи на „Што го врти светот“:

Македонски Телеком

Пивара Скопје

Активност на УСАИД за млади кои активно создаваат можности

 

АДРЕСА

Ул. Железничка бр. 2-7, 1000 Скопје

СЛЕДЕТЕ НЕ