ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ

НОВОСТИ

Работилница во рамки на проектот „Зголемување на транспарентноста во локалните самоуправи: имплементација и евалуација на граѓанските буџети во Уганда, Кенија и Зимбабве“

Работилница во рамки на проектот „Зголемување на транспарентноста во локалните самоуправи: имплементација и евалуација на граѓанските буџети во Уганда, Кенија и Зимбабве“

Денес се одржа онлајн работилница каде се презентираа следните чекори во проектот „Зголемување на транспарентноста во локалните самоуправи: имплементација и евалуација на граѓанските буџети во Уганда, Кенија и Зимбабве“, како и предлог за правење на граѓански буџет за...

„Нова ера, нова надеж“ – јавна дискусија организирана од Фондацијата „Фридрих Еберт“

„Нова ера, нова надеж“ – јавна дискусија организирана од Фондацијата „Фридрих Еберт“

На 2 април 2024 година се одржа јавна дискусија на тема „Нова ера, нова надеж“ организирана од Фондацијата „Фридрих Еберт“ - канцеларија Скопје. Во учеството зедоа учество истакнати универзитетски професори, претставници на Елсон Солушанс, како и проектна...

Извршниот директор на ЗМАИ, Виктор Митевски, беше говорник на панел дискусија во Тирана

Извршниот директор на ЗМАИ, Виктор Митевски, беше говорник на панел дискусија во Тирана

Извршниот директор на ЗМАИ, Виктор Митевски, беше говорник на панел дискусијата „Забрзување на реформите за основите: усогласување со целите на Планот за раст за Западен Балкан заснован на четирите столба“ како дел од регионалниот состанок „Планот за раст за Западен...

ШТО ГО ВРТИ СВЕТОТ?

МЕДИЈА

Прес-конференција: Индекс на отвореност на општините 2021
Прес-конференција: „ИЗВЕШТАЈ ЗА ОТВОРЕНОСТА НА ОПШТИНСКИТЕ
БУЏЕТСКИ ПРОЦЕСИ ЗА 2021 ГОДИНА ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА“

За 150 % зголемен буџетот на политичките партии, колку граѓаните им плаќаат на партиите?

Учество на претседателот на ЗМАИ, Виктор Митевски, во Топ тема, каде зборуваше за наодите од истражувањата, како се применува финансиската транспарентност меѓу политичките партии во Северна Македонија.

Препораки и коментари за Предлог- Законот за буџети

Видео со препораки за Предлог- Законот за буџети кое содржи изјави и предлози за унапредување на предлог- Законот за буџети . 

Повик за пријавување на Предизвик за отворени општини

Учество на претставникот на ЗМАИ – Горан Мојаноски во емисијата “Урбан таг” каде споделува повеќе информации за претстојниот Предизвик за отворени општини.

Промоција на публикација за распределба на општинските буџети во ОУ

Промоција на публикацијата „Методологија за распределба на општинските буџети за основните училишта“ во издание на ЗМАИ. 

Изјава со предлози и заклучоци за Предлог- Законот за буџети

Изјава на Виктор Митевски за ТВ Алсат во врска со формирањето на Фискален совет кој е дел од новиот предлог Закон за буџети.

Како до подобри основни училишта?

Сознанија добиени од анализа на состојбата во 48 основни училишта во 10 општини и потребни инвестиции за подобрување на условите во основните училишта. Анализата е поддржана од страна на ФООМ.

КОНКУРСИ

Повик за вработување на Координатор на Центар за претприемништво и креативност

Повик за вработување на Координатор на Центар за претприемништво и креативност

Здружението за истражување и анализи, во рамките на проектот „Зголемување на вработеноста преку претприемништво во циркуларната економија – BeCircular“, поддржан од Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme, има потреба од вработување на координатор на Центарот...

Конкурс за вработување на Проектен/на администратор/ка

Конкурс за вработување на Проектен/на администратор/ка

Здружението за истражување и анализи ЗМАИ Скопје, има потреба од Проектен/на администратор/ка за ефикасно и ефективно имплементирање на активностите во рамки на проектите кои се спорведуваат од страна на ЗМАИ. Опис на работни задачи на Проектен/на администратор/ка:...

Здружението за истражување и анализи ЗМАИ објавува тендер за набавка на мебел за новиот претприемачки и креативен центар во Прилеп

Здружението за истражување и анализи ЗМАИ објавува тендер за набавка на мебел за новиот претприемачки и креативен центар во Прилеп

Здружението за истражување и анализи ЗМАИ, во рамките на ИПА проектот за прекугранична соработка „BeCircular“, има потреба од ангажирање на компанија за реализација на дел од активностите предвидени во проектот. Проект: Интер-регионален ИПА проект за прекугранична...

АДРЕСА

Ул. Андон Дуков, бр.3/6, 1000 Скопје

СЛЕДЕТЕ НЕ