Извршниот директор на ЗМАИ, Виктор Митевски, беше говорник на панел дискусијата „Забрзување на реформите за основите: усогласување со целите на Планот за раст за Западен Балкан заснован на четирите столба“ како дел од регионалниот состанок „Планот за раст за Западен Балкан и неговото влијание во забрзувањето на реформите за владеење на правото“, во Тирана, Албанија.