На овој важен ден за ЗМАИ, сакаме да се заблагодариме на сите поддржувачи и партнери и на целиот истражувачки тим за нивниот придонес во остварувањето на целите на здружението.
Од иницијатива на неколку млади статистичари, Здружението ЗМАИ во текот на годините прерасна во здружение со голем број на релевантни истражувања зад себе. Се надеваме дека следуваат уште многу успешни години исполнети со значајни предизвици и резултати.
➡️ 2190 Дена посветена работа
➡️ 25 Проекти
➡️ 20 Членови и соработници
➡️ 13 Студии за изводливост на општински инвестициски проекти
➡️ 10 Публикации
➡️ 1 Центар за јавни политики