Претседателот на Здружението за истражување и анализи ЗМАИ, Виктор Митевски, беше гостин во емисијата Топ Тема на Телевизија Телма. Заедно со Миша Поповиќ, истражувач во ИДСЦ, зборуваа за истражувањата во рамките на програмата „Унапредување на финансиската транспарентност на политичките партии во Република Северна Македонија“, за Меѓународниот републикански институт (ИРИ). Целата емисија можете да ја погледнете на следниот линк: Топ Тема – За 150 % зголемен буџетот на политичките партии, колку граѓаните им плаќаат на партиите?

Како продукти на истражувањата се три кратки видеа и брифови за политики.

На линковите во продолжение можете да ги погледнете видеата, и тоа:

  • Финансиска транспарентност на политичките партии во Северна Македонија – https://youtu.be/WxNv0U9zCYY
  • Добри практики за презентација на финансиски податоци – https://youtu.be/Ct5iSO7aFdE
  • Финансиска транспарентност на кандидатите за избори во САД на федерално ниво – https://youtu.be/gNPDdIjUaWM

Доколку сакате да ги прочитате објавените брифови за политики, тоа може да го направите на следните линкови: